• Workshop v Poprade
          • Workshop v Poprade

          • Už vieme, ako na to

            Naše šiestačky sa 12. apríla zúčastnili workshopu, ktorý sa uskutočnil v Podtatranskej kniižnici v
            Poprade. V príjemných priestoroch knižnice sa nádejné novinárky dozvedeli, ako sa tvorí školský časopis. Tvorba periodika z obsahovej, grafickej stránky, tiráž, titulok či písanie správy sú pre novinára veľmi dôležité. Cieľom workshopu pod názvom ,,Ako tvoriť školský časopis" bolo podporiť vznik nových časopisov, podnietiť žiakov k písaniu. ,,V Poprade i v Podtatranskej knižnici sa mi páčilo, získala som mnoho podnetných informácií z novinárskej oblasti. Zistila som sa, ako sa píše správa do novín," povedala o príjemnom dopoludní v popradskej inštitúcii šiestačka Sophia Luňaková.

            Magdaléna Sčisláková, 6. ročník

          • Budúci prváci

          • Na známosť sa všetkým dáva,

            že škôlkar sa prvákom stáva ak na zápise úspech máva.

            Naši malí predškoláci ukázali, že sú pripravení stať sa prvákmi. Na zápise predviedli svoje vedomosti a zručnosti. Vôbec sa nebáli, práve naopak. Za svoje výkony boli aj odmenení a poniektorí chceli do školy prísť už na ďalší deň. No musia ešte počkať. Cez leto si oddýchnu, podrastú a školské lavice im v septembri padnú ako uliate.

            PaedDr. Katarína Janičová

             

        • B r i c k l a n d i a
          • B r i c k l a n d i a

          • Učiť sa, neznamená iba sedieť v triede čítať, písať a počítať. Znamená to aj vyjsť von, mimo triedu, pozorovať, spoznávať, skladať či hrať sa.

            A práve hra je tá najlepšia vyučovacia metóda - preto sme ju dopriali našim žiakom prvého stupňa.

            BRICKLANDIA - výstava z lega bola zábavná. Už len to, že sme Krivany vymenili za Košice bolo vzrušujúce. Na výstave sme obdivovali scenérie plné fantázie, veľké mestá, útok pirátov i dobývanie hradu. Tiež sme si zasúťažili, skladali a hrali sa. Nakoniec sme si pochutnali na koláči či inej dobrote pri prechádzke mestom.

            PaedDr. Katarína Janičová

             

        • Deň narcisov
          • Deň narcisov

          • Aj my sme pomohli

            Každý rok sa naša škola zapája do zbierky na podporu Ligy proti rakovine. Už 22. ročník finančnej zbierky Deň narcisov sa uskutočnil v piatok 13. apríla. Naši dobrovoľníci, žiaci deviateho ročníka, vytvorili dobrovoľnícku hliadku, ktorá v obci Krivany i v priestoroch školy zbierala peniaze a rozdávala narcisy. Množstvo žiakov, učiteľov i ľudí z obce prispeli do pokladničky našich dobrovoľníkov.

            Deň narcisov je verejno-prospešná zbierka boja proti rakovine. Pripnutím žltého kvietu na svoje oblečenie vyjadrujeme podporu tým, ktorí bojujú s touto zákernou chorobou. Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom a aj tým, ktorí venovali peniažky na dobrú vec. ,,Páči sa mi, že vyzbierané peniažky pôjdu chorým deťom. Som rada, že aj ja som pomohla," povedala o tejto výnimočnej akcii druháčka Marianka.

                                                                                                                                  Danka Belišová, 9. ročník

        • Pili sme na  zdravie
          • Pili sme na zdravie

          • Svetový deň vody

            Do osláv Svetového dňa vody sa zapojila aj naša škola. 22. marca sme si pripomenuli nesmierny význam tejto vzácnej tekutiny, s ktorou sa stretávame už od narodenia a bez ktorej nemôžeme existovať. Aktivity pre deti boli zamerané na zvýšenie informovanosti v oblasti pitnej vody.

            Naše deviatačky ponúkali počas veľkej prestávky žiakom i učiteľom školy možnosť občerstviť sa čistou pitnou vodou. Oslava pokračovala zábavnými aktivitami pre chlapcov i dievčatá 1. stupňa. Nevšedné popoludnie odštartovala prezentácia o vode. Pochodovanie vo vreci, fúkanie do pingpongových loptičiek, prenášanie vody, hádzanie mincí do vody, lovenie korkových zátok naberačkou, maľovanie slnka a kvapôk sa deťom veľmi páčili.  Výtvarné práce tých najšikovnejších  sa vystavili v priestoroch školy. „Svetový deň vody sa mi páčil. Občerstvila som sa čistou vodou a zabavila som sa. Z hier ma zaujalo prenášanie vody s hubkou,“ povedala o oslave vody Marianka Berdisová, žiačka 2. ročníka.

            Slávka Berdisová, 9. ročník

        • Hviezdoslavov Kubín 2018
          • Hviezdoslavov Kubín 2018

          • 14. marca sa v základnej škole uskutočnilo školské kolo literárnej súťaže. Dievčatá a chlapci ukázali, čo si celé týždne pripravovali. V 4 kategóriách recitátori predviedli zaujímavé ukážky poézie a prózy. Porota hodnotila výber textu, schopnosť vnútorného videnia a cítenia recitátora, jeho hlasovú techniku, originálnosť či jeho pôsobenie na poslucháčov. Na okresné kolo postúpili  víťazi dvoch kategórií. Jozef Karabaš z druhého ročníka prekvapil vtipnou básničkou o kostre a šiestačka Magdaléna Sčisláková predniesla vtipnú prózu o vranke Dánke. ,,Pri recitovaní som sa cítila fajn. Stres som vôbec nemala. Rada absolvujem takéto súťaže," povedala o súťaži víťazka druhej kategórie Magdaléna Sčisláková.

        • Kreácie detského folklóru 2018
          • Kreácie detského folklóru 2018

          • Aj my sme mali víťaza

            Už 49. ročník okresnej súťažnej prehliadky hudobného folklóru sa uskutočnil  15. marca v Mestskej galérii v Lipanoch. V súťaži účinkovali detské folklórne skupiny, inštrumentalisti, sólo speváci. Kreácií detského folklóru sa aj tento rok zúčastnili žiaci krivianskej školy. Martin Bača, žiak šiesteho ročníka, sa umiestnil v zlatom pásme s postupom na krajské kolo do Raslavíc. Siedmačka Martina Novická sa umiestnila v striebornom pásme. Súrodenci Adela Kuchárová (2. ročník) a Rasťo Kuchár (7. ročník) sa umiestnili v bronzovom pásme. Našich súťažiacich hudobne doprevádzali Mgr. Patrik Bača a Mgr. Jozef Petrík. ,,Ďakujem za reprezentáciu školy všetkým zúčastneným žiakom aj pedagógom. Martinovi držím palce v krajskom kole," povedala spokojná riaditeľka školy Mária Kromková po návrate žiakov zo súťaže.

            Sophia Luňaková, 6. ročník