• Valentínska pošta
          • Valentínska pošta

          • 14. februára si učitelia i žiaci školy pripomenuli Deň zaľúbených. Svoje odkazy, básničky, poďakovania vhadzovali do valentínskej krabice, ktorú vyrobili deviatačky. Písanie pekných myšlienok bolo zároveň podnetnou prácou, valentínske srdiečka žiaci spoločne ozdobili a vystavili na školskej nástenke. Sladké lízanky spríjemnili dievčatám a chlapcom sladké popoludnie. Valentínsky deň som si užila. Starší aj mladší spolužiaci oduševnene písali valentínske odkazy pre svojich kamarátov i učiteľov do pripravenej krabice. Tá sa rýchlo zaplnila. Myslím si, že každý jeden z nás dostal nejakú valentínku. A pri písaní, kreslení a ozdobovaní si všetci pomáhali,“ povedala o oslave svätého Valentína Slávka Berdisová, žiačka 9. ročníka.

             

        • Karneval
          • Karneval

          • 9. februára si naši najmenší spríjemnili dopoludnie. V priestoroch telocvične školy sa učiteľky a ich „deťúrence“ zabávali v pestrofarebných maskách. Karneval sa začal tancom prítomných masiek, ktoré sa zároveň predstavili. Vytvorili sa skupiny podľa tried. Súťažiace deti a ich masky prechádzali jednotlivými stanovišťami. Hádzanie šípok do balónov, drevené bludisko, cestička pre slona, pančucha na hlave či zhadzovanie kužeľov,  prekážková dráha s hokejkou a loptičkou či balónový beh všetkých potešili. Zo záverečnej tomboly mali všetci radosť. Deti šantili, vytancovali sa do sýtosti a o plné brušká sa postarali tety kuchárky so svojimi chutnými „krepľami".

            Slávka Berdisová, 9. ročník

             

        • Divadlo nás zaujalo
          • Divadlo nás zaujalo

          • Žiaci a žiačky  2. stupňa sa dňa 12.februára (pondelok) zúčastnili na divadelnom predstavení  FAUST alebo Neuveď nás do pokušenia. V Mestskej galérii Lipany boli očarení divadelnou atmosférou. Túto zaujímavú divadelnú hru pripravili študenti Gymnázia Lipany, členovia  krúžku Slovo. Svojimi hereckými schopnosťami dokázali prítomných potešiť, očariť a presvedčiť.

             

            V príjemnom prostredí galérie prítomní zistili, ako Faust, hlavná postava príbehu, naplnil svoje túžby a sny. Toto dramatické dielo sa nieslo v znamení tvorivosti, túžby po poznaní, kráse a  moci. Žiakom a aj učiteľom sa predstavenie veľmi páčilo. Aj Klaudia Miková, žiačka 9. ročníka, mala z divadelného predstavenia príjemný umelecký zážitok: „ V galérii sa mi páčilo, bola tam dobrá atmosféra a študenti Gymnázia Lipany sú veľmi talentovaní a šikovní. Zaujala ma aj hlavná postava Faust, kvôli naplneniu svojho sna bol ochotný sa spojiť s diablom.“  

                                                                                                                              Slávka Berdisová, 9. ročník 

        • Pravda o drogách
          • Pravda o drogách

          • 31. januára našu školu navštívil sympatický Peter Remper z občianskeho združenia Slovensko bez drog. Jeho protidrogová preventívna prednáška priniesla žiakom 2. stupňa množstvo zaujímavých poznatkov. Hoci sa o drogách stále hovorí, informácií o týchto nebezpečných látkach nikdy nie je dosť.

             

            Cieľom prednášky bolo poukázať na to, že drogy nie sú riešením problémov. Samotný prednášateľ spríjemnil dopoludnie vtipne prerozprávanými príbehmi zo života, ktoré však nie vždy skončili dobre. Žiaci získali vedomosti o tom, ako drogy fungujú, ako sa človek stane od nich závislý. Podnetné informácie o tom, ako pôsobia na myseľ, emócie či tvorivosť človeka samotných žiakov zaskočili. Aj pravda o marihuane všetkých prekvapila. Od roku 2009 združenie Slovensko bez drog zorganizovalo na stredných a základných školách viac ako 6000 preventívnych protidrogových prednášok. „Prednáška ma zaujala. Páčili sa mi pravdivé zážitky zo života. Verím, že sme si všetci uvedomili, aký veľký problém drogy v dnešnom svete predstavujú,“ povedala nám o podujatí  Slávka Berdisová, žiačka 9. ročníka.

            Klaudia Miková, 9. ročník